Een student geneeskunde die succesvol is in licht & geluid. Een Engels en Nederlands taal- en letterkundige die gekozen heeft voor de filmwereld. En een behulpzaam meisje dat uitgroeide tot zelfstandig VA. Enkele weken geleden deed ik een oproep met de vraag, vertel mij ‘Waarom doe je wat je doet’. Wat een leuke reacties heb ik gekregen! En wat een mooie verhalen heb ik gehoord over het maken van keuzes op jonge leeftijd en later in het leven.

Binnenkort zal ik een aantal van deze verhalen publiceren, een serie ter inspiratie voor jongeren die nog een (studie-)keuze gaan maken, of twijfelen over wat zij willen doen. Want in de verhalen lees je terug dat iedere fase in het leven andere keuzes vraagt, niets is voor eeuwig. En dat maakt het leven ook zo boeiend! (En ben je geen 16-20 jaar meer, dan zijn de verhalen net zo inspirerend, hoor.)

Waarom ik deze verhalen deel? Ik hou van mensen en ben geïnteresseerd in ieders story. Met liefde schrijf ik deze op om met de wereld om mij heen te kunnen delen. In het geval van ‘Waarom doe je wat je doet’ richt ik mij op jongeren om hen te ondersteunen dicht bij zichzelf te blijven bij het maken van keuzes. Lees hier meer over.

Maar ook omdat schrijven ’mijn ding’ is. Ik weet dat ik met woorden een verhaal goed overbreng. Regelmatig ontvang ik feedback: ‘jij kunt inspirerend schrijven’, ‘wow, de energie spat ervan af’. Van deze complimenten word ik natuurlijk blij. En vergeet ik de tijd die het soms kost om in de schrijf-flow te komen, het staren naar het scherm omdat de woorden niet gemakkelijk komen, het keer op keer herschrijven omdat het in mijn ogen nog niet goed genoeg is (hallo perfectionisme) en de spanning om te horen of de persoon over wie het verhaal gaat akkoord is.
Ook hoor ik dat mensen blij zijn met het interview zelf. Dat zij voelen dat er echte aandacht en ruimte is. Dat zij zich, tijdens het vertellen van hun verhaal, in hun keuzes bevestigd voelen, helderheid hebben en een boost krijgen om vooral verder te gaan. Mooi, toch?

Echt fijn is het om met een ervarings-of levensverhaal anderen te inspireren, als bevestiging of om een stap verder te komen. Met respect voor de verteller, het is immers deze persoon en de gemaakte keuzes die centraal staan. De kracht om deze te uiten wil ik doorgeven en laten stralen.

Houd mijn berichten in de gaten!