Wat ben ik blij. Mijn creatieve proces is afgelopen weekend eindelijk weer goed op gang gekomen. Ik zeg eindelijk, want mijn echte creativiteit was voor enkele weken wel even zoek. Nu niet meer, ik heb een bijzonder plan bedacht om nog meer mensen te kunnen laten stralen!

In mijn werk ben ik altijd al creatief bezig. Oplossingen bedenken voor relaties, nieuwe wegen vinden om bedrijven te laten stralen. Of een meer standaard weg volgen met een bijzondere invalshoek. In de afgelopen paar weken kostte dit mij meer moeite dan anders. Veel zaken doe je als vanzelf, omdat je dit kent en er ervaring in hebt. Ik doe mijn werk met plezier, maar echt super blij worden van een speciale inval was er even niet bij.

Net zoals velen bleek ook ik niet gevoelloos voor ‘corona’. Nee, ik ben niet ziek geweest, gelukkig ook niemand direct om mij heen. Ik werd wel stiller. Het is de sfeer, de beleving. Iedere dag negatieve berichtgeving. Geen volledige vrijheid meer, niet met familie en vrienden kunnen afspreken, moeten voldoen aan opgelegde regeltjes. Al snel besloot ik maar één keer per dag het nieuws te volgen. Dat maakt verschil. Verder mijn eigen plan zakelijk en privé trekken en veel naar buiten. Naast het hardlopen ook iedere dag een wandeling met hond en één of twee dochters. We kletsen wat af. Ook lees ik enorm veel, heerlijk dat daar weer tijd voor is.

Je zou denken, voldoende input om creativiteit op te wekken. De praktijk blijkt weerbarstig. Ik mis de face-to-face gesprekken met meerdere relaties en opdrachtgevers. Bellen of zoomen is anders. De dynamiek van een persoonlijk gesprek werkt bij mij als inspirator. Fijne contacten, goede gesprekken of gewoon even een kop koffie, daar krijg ik energie van. Mijn brein pakt dit op en zet het creatieve proces aan het werk. Als ik dan na een gesprek weer naar kantoor ga, poppen de ideeën vanzelf op. Of word ik ’s nachts wakker met een bijzonder idee, dat ik direct noteer om het niet te kunnen vergeten.

Zo’n moment had ik gelukkig afgelopen weekend weer. Tijdens het hardlopen vormde zich een plan in mijn hoofd. Ik kwam zo blij thuis, dat ik meteen achter de laptop ben gekropen om het uit te werken. Een plan om mensen nog meer te laten stralen. Als mens, ondernemend, genietend, in groei en vol passie. Online, offline en met leermomenten voor iedereen. Een idee waarin ik mijn kwaliteiten van verbinden, schrijven, kennis delen en PR kan uitleven. Een weg waarmee ik jongeren en iets ouderen creatief aan het denken kan zetten. Wordt vervolgd!

Esther van der Lelie