Daar is ie dan, de website van Esther Communiceert. Een jaar geleden startte ik als zelfstandige en nam mij voor om snel mijn site op te zetten. Vanaf de start had ik echter al direct meerdere opdrachtgevers en kon ik hard aan de slag. Okay, de website moest even wachten.

In de zomerperiode nam ik de eerste stappen om zelf een site te fabriceren. Had ik niet moeten doen, techniek is niet mijn ding. Vanuit frustratie bleef het initiatief even liggen…… In het najaar sprak ik mijzelf ernstig toe: ‘Esther, focus en zorg voor die site!’ Ik zocht contact met een professionele websitebouwer en gezamenlijk gingen we aan de slag. De lijnen lagen er al, grotendeels waren de teksten gereed, de afronding zou peanuts kunnen zijn. Toen begonnen de twijfels over mijn zichtbaarheid.

Het liefst zet ik mijn relaties en opdrachtgevers ‘in the picture’. Ik weet precies hoe iemand zichzelf moet laten zien of hoe een bedrijf aan een goede uitstraling kan werken. Ik heb geen probleem om voor de groep te staan, te spreken. Ik houd ervan om mensen mee te nemen in mijn verhaal, te enthousiasmeren. Esther Communiceert draait om mij, dan moet ik ook mijzelf laten zien. Maar hoe? Toch wel ’n dingetje voor mij. Nu moet ik delen wie ik ben, niet alleen met bekenden, maar iedereen die via de site of social media kanalen mij leert kennen. Het gekke is dat ik dat in real live gewoon doe, ik leer graag nieuwe mensen kennen en houd van delen, maar online waren daar ineens twijfels. Het is wel fijn om te weten dat ik hierin niet de enige ben. Er zijn veel zakenvrouwen die heel goed weten wie ze zijn en waar hun talenten liggen, maar bijvoorbeeld een fotoshoot heel spannend vinden.

Dat vond ik ook. Een bevriende fotograaf maakte de foto’s, de sfeer was fijn, samen bespraken we de setting en de link met de teksten. Na afloop ging ik gesloopt naar huis. Teveel energie gegeven aan de camera, maar wel trots op het feit dat het gelukt was. Na enkele drukke werkweken, ging ik verder, rondde de teksten af, schreef mijn blogs en TADA, de site is live! Dit ben ik dus.

Ik ben benieuwd wat jij van de site vindt. En nog leuker, of ik iets voor jouw bedrijf kan betekenen? Let’s meet om elkaar in levenden lijve te leren kennen!

Esther

met hartelijke dank aan Hinse van Dijk (Moustaccio) en Arendina Borreman (Fluidart Studio)